Erkki ja Ella elävät lapsuuttaan ja alun nuoruuttaankin toisistaan tietämättä.
Erkin tarina alkaa tavallaan jo kansalaissodan ajalta, koska se jättää hänen äitiinsä Hilmaan surun jäljet. Erkki käy läpi sodan kauhuja sekä jatkosodassa että Lapin sodassa. Hän on hyvin perhekeskeinen ja on suosittu varsinkin naisten keskuudessa.
Ellan lapsuus ja nuoruus on karua, ja se jättää jälkensä häneen. Huono itsetunto määrittää paljolti Ellan tekemiset ja tekemättä jättämiset. Hän jättää kotinsa ja alkaa elää elämäänsä ilman vanhempia mennessään hoitajaksi Harjavallan keuhkotautiparantolaan. Hyvän ystävän tuella Ellan elämään tulee vähitellen positiivista nostetta.
Erkin ja Ellan ensikohtaaminen tapahtuu lavatansseissa ja mutkien kautta heidän elämässään tapahtuu uudenlaisia käänteitä.
Teksti on fakta-fiktiota.
-----------------------------------------------------------------
Paula Rantala
Opin lukemaan jo 4-vuotiaana, siksi olinkin paikkakunnan suuri nähtävyys, kun olin vielä ikäisekseni pienikokoinenkin. Aluksi luin naapurin lapsille Aku Ankkaa, mutta melko nopeasti siirryin kirjojen pariin. Kansakoulussa opettajani Pirkko Virmavirta (näyttelijä Antti Virmavirran äiti) kannusti minua ainekirjoituksessa.
Olen syntynyt Harjavallassa, jonne myös esikoiskirjani Erkki ja Ella pääasiassa sijoittuu. Sukuni historiasta olen aina ollut kiinnostunut, ja haluan siirtää isäni minulle kertomat tarinat tuleville sukupolville. Esikoiskirjalleni onkin jo syntymässä jatkoa.
Maailma muuttuu, ja aina on olemassa hyviä ja pahoja ihmisiä. Onneksi on olemassa kuitenkin myös rakkaus, joka on ikuinen. Ja niin kuin oikeassakin elämässä, myös kirjassani ystävyyden tärkeys korostuu. Olen kiitollinen ystävistä, jotka ovat pysyneet rinnallani.
Mottoni EI ole: En päivääkään vaihtaisi pois.
Mottoni on: Kun yksi ovi suljetaan, toinen avataan.